Energievitaal

Als u in één van onze woningen met een lager energielabel woont, ontvangt u deze week een brief over EnergieVitaal. In deze brief vertellen zij meer over hun gratis hulp met betrekking tot energieverbruik.
Mocht u vragen hebben over deze brief, kunt u rechtstreeks bellen met EnergieVitaal: 0345-20 27 07Heel in het kort: wat is EnergieVitaal?
Het is een project van het energieloket. Speciaal voor die mensen die hun energierekening niet of nauwelijks meer kunnen betalen.
We richten ons vooral op relatief kleine woningen met energielabel C of lager, maar zijn er voor alle bewoners die moeite hebben met verduurzamen en met het betalen van hun hoge energierekening in de gemeentes Tiel, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Buren en West Maas en Waal

Hoe gaat EnergieVitaal te werk?
Samen met de gemeente en corporaties benaderen we bewoners van woningen waarvan bekend is dat daar veel mensen wonen die deze hulp het hardst nodig hebben.

Wie komt in aanmerking?
Iedereen die in de gemeente Tiel, Buren, Maasdriel, Zaltbommel, West Betuwe en West Maas en Waal woont en problemen heeft met het betalen van hun energierekening.
We passen géén inkomenscheck toe, maar de maatregelen die we bieden zijn vooral gericht op kleine woningen met een lage isolatiewaarde. Zoals tochtstrips, radiatorfolie, brievenbusborstels, een energiebesparende douchekop, ledlampen etc.  De maatregelen die we aanbrengen hebben maximaal een waarde van 125 euro, maar kunnen wel honderden euro’s per jaar opleveren.

Hoe kunt u een afspraak maken
Door contact op te nemen met de  bewonersdesk van Energieloket Rivierenland. Bewoners kunnen bellen naar 0345 – 202 707
U kunt ook digitaal een afspraak maken via www.energieloketrivierenland.nl/digitaal