Ik huur Meepraten en meedoen Bewonerscommissie
Bewonerscommissie

U als bewoner van uw straat of appartementengebouw weet als geen ander wat er zo fijn is aan het wonen in uw gebouw of straat, maar ook wat er wellicht beter kan of wat u graag anders zou zien.

Een bewonerscommissie is een manier om hier namens alle bewoners van een straat, buurt of wooncomplex hierover met ons het gesprek te voeren. We kijken dan samen hoe we zorgen dat het wonen in uw straat, buurt of woongebouw goed blijft en verbeteringen kunnen uitvoeren. Daarnaast bespreken wij met een bewonerscommissie ook zaken die de woningen die zij vertegenwoordigen aangaan. U kunt hierbij denken aan renovatieplannen, wijzigingen servicekosten, nieuwbouw in directe omgeving enz. U heeft als bewonerscommissie op een aantal onderwerpen een formele adviesrol.

Daarnaast is een bewonerscommissie vaak een goede manier om de leefbaarheid binnen een straat, buurt en woongebouw te verbeteren. Wij helpen actieve bewoners graag bij het opzetten van een bewonerscommissie. Dit kan op een formele manier, maar zeker ook op een informele manier. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op dan kijken wij hier graag met u in mee.

 

Op dit moment heeft Woningstichting Maasdriel geen actieve bewonerscommissie waar wij periodiek het gesprek mee voeren. We voeren wel met een aantal bewoners het gesprek om een bewonerscommissie  op te richten.