Ik huur Huurprijs Huur betalen
Huur betalen

Hoe en wanneer betaalt u de huur?

Vóór of op de eerste van iedere maand moet het volledige huurbedrag, dus inclusief servicekosten op onze rekening te staan. Om het u en ons makkelijker te maken, kunt u ons machtigen om de huur maandelijks van uw rekening af te schrijven. U hoeft dan zelf niet elke maand voor tijdige en volledige betaling te zorgen, dat doen wij voor u. Mocht u ons nog niet gemachtigd hebben, dan kunt u bij ons op kantoor een machtiging ondertekenen. Een machtiging tot automatische incasso kunt u hier invullen.

Wat gebeurt er als u uw huur niet betaalt?

Woningstichting Maasdriel heeft een incassobeleid. Als u de huur niet op tijd betaalt, ontvangt u van ons een betalingsherinnering. Het kan zijn dat u gewoon vergeten bent de huur te betalen. Als wij daarna nog geen huurbetaling van u ontvangen, sturen wij een aanmaning. Reageert u niet, dan schakelen wij een incassobureau in.

De kosten hiervan zijn niet gering en zijn voor uw rekening. Bovendien loopt u het risico dat wij uw woning na vonnis van de kantonrechter moeten laten ontruimen.

Betalingsregeling

Mocht het zo zijn dat u de huur niet op tijd kunt betalen, neem dan direct contact op. We kunnen dan een betalingsregeling met u afspreken.

De (standaard) voorwaarden voor een betalingsregeling zijn:

  • maximaal zes maandelijkse termijnen;
  • maximaal één betalingsregeling per jaar;
  • de lopende huur dient op tijd te worden voldaan (per de 1e van de maand).