Energielabel 2021

Vanaf 2021 gaat Woningstichting Maasdriel op een andere manier de woningen isoleren en het energielabel van de woningen verbeteren dan voorheen. Wat verandert er?

Als u al in de woning woont:
Ook voor zittende huurders is het mogelijk de woning te laten isoleren om zo een beter energielabel te krijgen en de energiekosten te verlagen. Hieraan zijn dan wel enkele voorwaarden verbonden:
  • De huurder moet alle mogelijke maatregelen laten toepassen (dus: dak-, spouw en vloerisolatie, HR glas en zonnepanelen).
  • De huurder betaalt hiervoor een nader te bepalen huurverhoging (als richtlijn hanteren we 70% van de nieuwe puntenwaardering die hierdoor staat en voor de zonnepanelen wordt een vast servicekostenbedrag maandelijks in rekening gebracht).
Als u een woning van ons gaat huren:
Als de huur van een woning wordt opgezegd en de sleutel is ingeleverd dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag om de woning te voorzien van dak-, spouw- en vloerisolatie, HR glas en zonnepanelen (voor zover dit mogelijk is en niet reeds aanwezig is).

Voor beide situaties geldt dat als het budget op is (dit budget wordt jaarlijks vooraf vastgesteld), dat er tot einde jaar geen energetische maatregelen meer worden uitgevoerd. Pas in het volgende kalenderjaar zullen deze energetische maatregelen dan weer worden uitgevoerd.

Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onze opzichter. Indien u dat wenst kan de opzichter bij u langs komen om een en ander toe te lichten.