Tegels eruit, groen erin!

Heeft u veel tegels in de tuin? Dat is makkelijk, want u heeft weinig onderhoud aan de tuin. U hoeft minder onkruid te wieden, minder te snoeien en het ziet er na een veegbeurt al snel weer netjes uit. Maar wist u dat meer groen en minder tegels in de tuin ervoor zorgt dat het regenwater beter in de bodem kan wegzakken en daardoor het grondwater aanvult?

Een ander groot voordeel van minder tegels is dat het tijdens hete zomerse dagen veel minder warm wordt in en rondom uw tuin. Meer groen in de tuin betekent ook meer ruimte voor bijen, vlinders, vogels, egels en andere dieren. U zult zien dat er direct meer dieren op af komen!

Is het mogelijk om (een paar) tegels uit uw tuin te halen en er een mooie plantenborder van te maken? Of misschien vindt u het leuk een (kleine) moestuin aan te leggen. Naast fruit en groente kunt u er natuurlijk ook kruiden in zetten. De meeste kruiden houden van zon en kunnen goed tegen droogte. Zorg voor goede grond in de tuinborders, want planten hebben voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien.

Liever geen tegels eruit, maar wel groen erin? Dan kunt u natuurlijk de tuin ook aankleden met mooie plantenbakken. Ook als u geen tuin heeft, maar een balkon kunt u een groene oase creëren door planten in potten op uw balkon te zetten.

Weinig ruimte in uw tuin of op uw balkon voor plantenbakken? Heeft u er dan al eens aan gedacht om potten op te hangen aan een pallet of plantenrek? Ook zijn er speciale stapelbare plantenbakken.

Wilt u meer weten wat u kunt doen om van uw tuin of balkon een groene oase te maken en wat hiervan de voordelen zijn? Bezoek eens de website www.huisjeboompjebeter.nl of www.steenbreek.nl.